OVER ONS

Missie: Versterken hechtere samenleving

Sinds 2010 werkt Samen voor Nieuwegein aan haar passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samen voor Nieuwegein verbindt partijen, inspireert, organiseert en adviseert.

Effectief beleid op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid (MBO) zorgt voor een sterkere samenleving, waarbij we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de volgende urgente maatschappelijke thema’s:

 1. Het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare mensen
 2. Talentontwikkeling
 3. Samenleven in buurten en wijken

onze kernwaarden

Samenwerken – Verbinden – Inspireren

Aangesloten bij:

Medewerkers zijn in het bezit van het Kenniscertificaat MBO Intermediair, uitgegeven door MVO Nederland.

Wij zijn aangesloten bij:

De landelijke stichting Samen voor Betrokken Ondernemen. Klik hier voor meer informatie.
Het internationaal netwerk CSR360

Over ons

Ambitie

2015-11-19-beursvloer-004ONZE AMBITIE 2020

Met onze ambitie2020 willen we dat bedrijven de waarde van het betrokken ondernemen (h)erkennen als driver voor succes. Ze tonen betrokkenheid door inzet van hun kennis, vaardigheden en medewerkers. Vooroordelen verdwijnen, verschillen worden kleiner en we verrijken elkaar.

Jaarverslag 2020

Het jaarverslag openen als pdf kan door te klikken op onderstaande link.

Jaarverslag Samen voor Nieuwegein 2020

TEAM

 • Karin Beenen
  Karin Beenen intermediair

  In juli 2014 ben ik Mirjam de Groot opgevolgd als Intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Het woord intermediair zegt het eigenlijk al. Ik sta tussen de partijen. Ik breng mensen en organisaties samen. Ik kom bij veel organisaties en maak matches, waarin ze kunnen samenwerken.

  Daarnaast lever ik, samen met onze partners, een bijdrage aan belangrijke onderwerpen die Nieuwegeiners bezig houden. Ik word hierbij gesteund door ons bestuur en door de Raad van Advies.
  Door mijn werk leer ik veel nieuwe mensen kennen. Mensen die op positieve manier willen bijdragen aan de Nieuwegeinse maatschappij. Dit is heel inspirerend.

  Voordat ik bij Samen voor Nieuwegein begon werkte ik als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Daarnaast was ik voor 2 dagen in dienst bij Zorgspectrum als ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad. Daarvoor werkte ik als communicatiemedewerker en ik ben jarenlang eindredacteur geweest van De Molenkruier, huis aan huis krant in Nieuwegein.

 • Frans Evers
  Frans Evers vrijwilliger

  Frans Evers is sinds september 2016 vrijwilliger bij Samen voor Nieuwegein. Hij ondersteunt intermediair Karin bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast denkt hij mee over de projecten. Frans is al jaren actief als vrijwilliger in Nieuwegein bij verschillende organisaties. Je kent hem mogelijk als verslaggever voor verschillende lokale omroepen.

Bestuursleden Wil Broekman en Dorathé van Doorn.

BESTUUR

Samen gaan wij voor een hechtere samenleving in Nieuwegein. Het bestuur van Samen voor Nieuwegein bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die hun kennis en ervaring belangeloos inzetten.
Het bestuur bestaat uit:

 • Wil Broekman, (penningmeester) – foto
 • Dorathé van Doorn, directeur PrintRun (voorzitter) – foto
 • Henry Hekman, eigenaar huis-stijl ontwerp & fotografie
 • Guido Bamberg, Senior Legal Counsel ABN AMRO Bank

RAAD VAN ADVIES

De Raad van Advies adviseert het bestuur van Samen voor Nieuwegein over het te voeren beleid en over actuele ontwikkelingen binnen de Nieuwegeinse samenleving. De Raad bestaat uit gerenommeerde ondernemers en bestuurders vanuit maatschappelijke organisaties. De huidige samenstelling van de Raad van Advies:

 • Ellie Eggengoor – wethouder gemeente Nieuwegein
 • Jolanda Lemcke-Valk – afdelingsleider VMBO Oosterlicht College
 • Betsy de Keizer – directeur De Keizer Holding
 • Gemma Wiegant – directeur/bestuurder Bibliotheek Nieuwegein
 • Daan van Randwijk – partner bij Crop Registeraccountants

AMBASSADEURS

 • ''Het maatschappelijk betrokken ondernemen brengt Nieuwegein verder. Daar geloof ik in. Het benutten van elkaars kennis en menskracht draagt bij aan oplossen van maatschappelijke vraagstukken die leven in onze stad. Daarom ondersteun ik het netwerk Samen voor Nieuwegein van harte.''

  Burgemeester Frans Backhuijs
  Burgemeester Frans Backhuijs Gemeente Nieuwegein, ambassadeur van Samen voor Nieuwegein

Diamanten  en gouden partners

ALLE PARTNERS VAN SAMEN VOOR NIEUWEGEIN

Start typing and press Enter to search

X