BEURSVLOER

Beursvloer 2023

Inschrijving Beursvloer is nu geopend

Schrijf je nu in voor de Nieuwegeinse Beursvloer 2023. En laten we samen Nieuwegein mooier maken. Deelname aan de Beursvloer is gratis en bestemd voor alle Nieuwegeinse organisaties, instellingen, (sport-)verenigingen en bedrijven.

Vraag & Aanbod

Het is de bedoeling dat je op de Beursvloer samen met een andere partij tot invulling van je (hulp)vraag komt. Kosteloos. En als ‘dank’ doe jij wat voor de ander. We horen om ons heen dat deelnemers het vaak lastig vinden om met een ‘aanbod’ te komen. Het enige dat we hierin kunnen zeggen is ‘denk niet te moeilijk’ en dat we graag me je meedenken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van professioneel advies geven over administratie of social media? Extra handjes bij een uitje of als teambuilding een gemeenschappelijke huiskamer een verfje geven, is ook helemaal super!  Als je elkaar maar kosteloos helpt en samen tot een mooie oplossing komt. (en soms hoeft de andere partij helemaal niets voor zijn/haar dienst terug, dan heb je gewoon ‘mazzel’).

Wat kan je vragen of aanbieden?

Voor de nodige inspiratie, geven we je wat voorbeelden.  En als je er niet uitkomt, neem dan gerust even contact met ons op om je vraag of aanbod vorm te geven.

 • Het egaliseren van een schoolplein.
 • En als tegenprestatie mag je een keer gebruik maken van het schooltheater.
 • Het verzorgen van een uitje voor de bewoners van een zorgorganisatie.
 • Als tegenprestatie bakken de bewoners een heerlijke appeltaart.
 • Hulp bij de social media voor een sportvereniging
 • Als tegenprestatie mag je een keer met je bedrijf komen sporten
 • Een workshop vloggen
 • Als tegenprestatie mag je een tennisles volgen
 • Advies bij de administratie van je vereniging
 • Als tegenprestatie kan je de vergaderruimte gebruiken
 • Extra handjes bij het uitdelen van maaltijden.
 • Als tegenprestatie verzorg jij een soepmaaltijd tijdens een activiteit

Wie wat waar

De Nieuwegeinse Beursvloer 2023 vindt donderdagmiddag 2 november in het ROC Horeca Toerisme College aan de Newtonbaan in Nieuwegein plaats.

Alle Nieuwegeinse verenigingen, stichtingen, organisaties, instellingen en bedrijven zijn van harte welkom.

De beursvloer werkt niet met standjes, promotieplaatsen of andere kraampjes, je loopt gewoon (herkenbaar) rond op zoek naar jouw match (we helpen je erbij!).

Ontvangst vanaf 15.45 uur, de officiële opening door burgemeester Van Beukering is om 16.15 uur. Dan mag het ‘handelen’ beginnen. Wethouder Bamberg sluit om 18.00 uur de Beursvloer. Dan maken we de balans op en genieten we met z’n allen van een informele borrel op het Horeca Toerisme College. Om 19.00 uur sluiten we het evenement.

Deelname is gratis en ook de matches zijn gratis

Doel van de Beursvloer is om matches te sluiten, zonder dat er geld aan te pas komt! Meld je aan, zodat we je vraag & aanbod ook in onze communicatie (vooraf en op de dag zelf) kunnen meenemen!

In de week na de Beursvloer ontvang je een kopie van jouw match(es) en kan je met de andere partij aan de slag. Wij vinden het dan natuurlijk leuk om te horen (en te zien) wat er gebeurt, dus hou ons op de hoogte.

Aanmelden voor de Beursvloer is gratis en kan vanaf nu. Dus wacht niet langer en schrijf je in met je vraag en je aanbod.

We zien je donderdagmiddag 2 november graag in het Horeca Toerisme College!

Programma Beursvloer

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Welkom en uitleg
16.10 uur Opening door burgemeester of wethouder
16.15 uur Start evenement
18.00 uur Afsluiting

Beursvloer 2023:
Recordbedrag aan matches

Donderdag 2 november was in het Horeca & Toerisme College weer onze jaarlijkse editie van de Nieuwegeinse Beursvloer. We organiseren dit netwerkevenement al sinds 2010. Er werd veel genetwerkt, er werden veel contacten gelegd en er werden vooral veel matches tussen bedrijven, organisaties en verenigingen gesloten. Ook burgemeester Van Beukering was betrokken bij diverse matches. Allemaal met als doel Nieuwegein nog mooier te maken. De eindstand om 18.00 uur waren 91 matches (vorig jaar 49 matches) met een totale maatschappelijke waarde van maar liefst € 360.495,-. In de komende maanden zullen deze matches daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Burgemeester gaat gasten SportID rijden
Burgemeester Marijke van Beukering had de eer om de Beursvloer voor de eerste maal te openen. En daarna begon het matchen en werden al snel de eerste formulieren bij notaris Marco Sutter en accountant Jeroen Witteveen ingeleverd. De eerste match was voor Nieuwegein Fonds en Buurthuis Cirkeltje Rond. Ook burgemeester van Beukering matchte er vrolijk op los en zij gaat onder meer op 23 mei gasten van en naar buurtpleinen rijden voor een evenement van
SportID.

In het fotoalbum rechts staan alle foto’s van matches die zijn gemaakt. Downloaden en gebruiken mag zeker. Vermeld dan wel Fototeam KenM als maker.

Fotoalbum Beursvloer 2023

Foto’s: Fototeam KenM

Beursvloer 2023
beursvloerng2023-9999beursvloerng2023-9991beursvloerng2023-9989

Beursvloer 2023

Deelnemerslijst

Klik hieronder voor de deelnemerslijst van de tot nu toe aangemelde organisaties. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Aanmelden

 • Vragen / opmerkingen

Let op: voordat je het vraag / aanbod gaat invullen,

klik eerst op verzenden van het bovenstaande formulier.

Vraag en aanbod doorgeven

THEMA’S MATCHES

Om je een idee te geven wat voor soort matches er kunnen worden gemaakt tijdens de Beursvloer staan hieronder per thema een aantal voorbeelden.

Helpende Handen

Helpende Handen is een vorm van Maatschappelijk Teambuilden waarbij een afdeling of team medewerkers van een bedrijf gekoppeld wordt aan een maatschappelijke organisatie. Doel is in teamverband een concrete taak op te pakken en dus samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel.

Voorbeelden:

 • een dag klussen of tuinieren bij bijvoorbeeld het Natuurkwartier
 • een dag helpen bij het onderhoud van de bouwspeeltuin
 • het schoolplein opknappen van een basisschool

Middelen & Materialen

Deze themahoek heeft betrekking op de vraag naar spullen en/of bijvoorbeeld vergaderzalen. Voor de één is een (elektronisch) voorwerp al weer aan vervanging toe, terwijl een ander nog niet eens tot de koop van een dergelijk apparaat is overgegaan. Maar ook een vergader -/of werkruimte wordt in deze hoek verhandeld.

 • Een cultureel evenement kan plaatsvinden in een van de accommodaties van een bedrijf
 • Een drukkerij geeft het restpapier aan een kunstenaarscollectief, zodat deze het kan gebruiken als verpakkkingsmateriaal
 • Een sloopbedrijf geeft materialen aan de toneelvereniging voor de bouw van een decor

Kennis en Kunde

Bij Kennis & Kunde zet een bedrijf zijn expertise in. Denk hierbij aan het meehelpen bij het schrijven van bijvoorbeeld een business – of communicatieplan of het geven van een workshop. Maar ook advies op het gebied van ICT of het bouwen van een website vallen onder kennis en kunde.

Voorbeelden:

 • Een scoutinggroep krijgt fiscaal advies
 • Grafisch vormgever ontwikkelt het logo van een vereniging
 • Een advocaat adviseert over de juridische structuur van een organisatie
 • Een accountant helpt bij het opstellen en bewaken van de begroting van een stichting

Dubbel genieten

Bij Dubbel Genieten staan mensen centraal die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan of een activiteit te ondernemen. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Eenmalig of vaker samen iets doen, twee uurtjes of een dag. Dat is de kern van Dubbel Genieten.

 • Met ouderen een film of museum bezoeken of boottochtje maekn
 • Knutselen met kinderen met een beperking
 • ''Verschillende partijen ontmoeten elkaar, spreken elkaar en komen tot een afspraak waar beiden iets aan hebben. Op de Beursvloer surf je elkaar omhoog. Je komt samen tot iets groots. Het is waardevol handelen op de Beursvloer. Binnen relatief korte tijd ontstaan er matches waar onze leerlingen vanuit hun Maatschappelijke Stage goed mee aan de slag kunnen.''

  Wilma Bloem
  Wilma Bloem Oosterlicht College
 • ''De Beursvloer is een erg mooi initiatief, zowel landelijk als hier in Nieuwegein waarbij de meest creatieve matches worden gesloten. Er is sprake van een win-win situatie voor zowel de maatschappelijke organisaties als de ondernemers. Zo hebben wij als HLB Blömer al veel bijzondere matches gesloten en enthousiasmeren wij intern onze collega’s vervolgens weer. Het kost geen energie, het levert energie op!''

  Jeroen Witteveen
  Jeroen Witteveen HLB Blömer, accountant en vrijwilliger bij de beursvloer
 • ''De Beursvloer geeft mij de mogelijkheid om iets voor de cliënten van maatschappelijke instellingen te kunnen betekenen. Bovendien is de Beursvloer voor mij een plaats waar ik kennis kan maken met gepassioneerde mensen uit mijn directe omgeving.''

  Tim van Wilsem
  Tim van Wilsem MVG Energy Solutions
 • ''Wij vinden de Beursvloer een goed initiatief. De Beursvloer helpt onze cliënten bij deelname aan de samenleving en biedt meer sociale contact mogelijkheden. Het zorgt ervoor dat ze beseffen dat het niet alleen nemen maar ook geven (voor wat hoort wat) is in het dagelijks leven.''

  John Brouwers
  John Brouwers Begeleider bij Reinaerde de Lijsterbes

FOUNDERS

Start typing and press Enter to search

X