BEURSVLOER

Wat is een Beursvloer?

De Beursvloer is een sprankelend en spraakmakend ontmoetingsevenement waar commercieel en ideëel elkaar ontmoeten. Er wordt gehandeld in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Programma

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Welkom en uitleg
16.10 uur Opening
16.15 uur Start matchen!
18.00 uur Sluiting Beursvloer
Bekendmaking van het aantal matches en de maatschappelijke waarde
Afsluiting bijeenkomst met een hapje en een drankje

Waar?

De beursvloer 2019 vindt plaats bij onze partner DE KOM aan het Stadsplein 6.

 Wanneer ?

De Beursvloer Nieuwegein 2019 wordt gehouden op donderdag 28 november 2019.

Inschrijven Beursvloer

Klik hieronder om je in te schrijven voor de Beursvloer 2019

Doorgeven vraag/aanbod

Klik hieronder om het vraag en aanbod van jouw organisatie door te geven.

Deelnemerslijst Beursvloer

Klik hieronder om naar de deelnemerslijst te gaan van de Beursvloer 2019.

Overzicht vraag/aanbod Beursvloer

Klik hieronder voor het vraag een aanbod van deelnemers aan de beursvloer 2019.

WORKSHOP ‘SAMEN VOOR….
EEN GOEDE BEURSVLOERMATCH’

Speciaal voor maatschappelijke organisaties

Ter voorbereiding op je deelname aan de Beursvloer organiseren wij speciaal voor mensen van maatschappelijke organisaties (sportverenigingen, vrijwilligersorganisties, zorgorganisaties) de workshop ‘Samen voor… een goede beursvloermatch’ . Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 29 oktober 2019. Inschrijven kan gelijktijdig met de inschrijving voor de Beursvloer. Klik hier om in te schrijven.

Onderdelen
Na de voorstelronde geeft intermediair Karin Beenen informatie over Samen voor Nieuwegein, de Beursvloer en de werkwijze tijdens dit evenement. Om een indruk te krijgen wordt een filmpje getoond van één van de vorige keren. Daarna wordt in verschillende vormen, waaronder in groepsdiscussies, gewerkt aan het formuleren van een helder en concrete vraag en natuurlijk ook het aanbod van de organisatie. Aan het einde van de avond wordt gewerkt aan de presentatie van de deelnemer op de Beursvloer. Tot slot is er nog tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

FOTO’S BEURSVLOER 2018

Beursvloer 2018 matchfoto’s

Beursvloer 2018 matchfoto’s

De foto’s van de matches zijn gemaakt door Kees van der Meer van Fototeam KenM.

Beursvloer 2018 sfeerfoto’s

Beursvloer 2018 sfeerfoto’s

De sfeerfoto’s zijn gemaakt door Geoffry Sittrop.

FILM

Het filmpje hieronder is gemaakt door Jos van Vogelpoel (camera) en Frans Evers (verslag) van Pen.nl

 • Verschillende partijen ontmoeten elkaar, spreken elkaar en komen tot een afspraak waar beiden iets aan hebben. Op de Beursvloer surf je elkaar omhoog. Je komt samen tot iets groots. Het is waardevol handelen op de Beursvloer. Binnen relatief korte tijd ontstaan er matches waar onze leerlingen vanuit hun Maatschappelijke Stage goed mee aan de slag kunnen.

  Wilma Bloem, Oosterlicht College, coördinator maatschappelijke stages

 • De Beursvloer is een erg mooi initiatief, zowel landelijk als hier in Nieuwegein waarbij de meest creatieve matches worden gesloten. Er is sprake van een win-win situatie voor zowel de maatschappelijke organisaties als de ondernemers. Zo hebben wij als HLB Blömer al veel bijzondere matches gesloten en enthousiasmeren wij intern onze collega’s vervolgens weer. Het kost geen energie, het levert energie op!

  Jeroen Witteveen, HLB Blömer, accountant en vrijwilliger Beursvloer 

 • De Beursvloer is een mooi evenement waarbij het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties - in een ontspannen sfeer - met elkaar in contact kunnen komen. In de praktijk zie je dat er waardevolle contacten ontstaan.

  Jeanette Verbeek, gemeente Nieuwegein, Matchmaker bij de Beursvloer.

 • ''Op de beursvloer in Nieuwegein is altijd weer een drukte van belang. Maatschappelijke organisaties en bedrijven handelen met elkaar zonder geld en zo ontstaan elk jaar weer mooie en verrassende matches. In de drukte  is het soms lastig zoeken naar de juiste persoon om een match mee te maken. Daarom was ik in 2015 actief als Miss Match. Ik heb geholpen bij het maken van verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het eerste uur was voor mij hard werken om iedereen aan de juiste persoon te verbinden.''

  Mariëtte Ippel, MOvactor, Miss Match bij de Beursvloer.

 • ''De Beursvloer is een vrolijke en gezellige bijeenkomst met een belangrijke en serieuze ondertoon: help elkaar een handje, hoe moeilijk kan het zijn! Ik vind het leuk om nieuwe contacten op te doen en andere mensen te leren kennen, voor andere doelgroepen en disciplines dan 'normaal' te werken en ook nog eens m'n netwerk uit te breiden.''

  Marion Vegter, Jack of all trades

 • ''De Beursvloer geeft mij de mogelijkheid om iets voor de cliënten van maatschappelijke instellingen te kunnen betekenen. Bovendien is de Beursvloer voor mij een plaats waar ik kennis kan maken met gepassioneerde mensen uit mijn directe omgeving.''

  Tim van Wilsem, MVG Energy Solutions

 • ''We doen al enkele jaren mee met de Beursvloer en telkens komen we met mooie matches terug. Of het nu gaat om drukwerk door bijvoorbeeld de gemeente of een deskundige blik van Stidad op ons sponsorplan. Het helpt ons altijd verder!''

  Renée Blom, Comité 4 en 5 mei Nieuwegein

THEMA’S MATCHES

Om je een idee te geven wat voor soort matches er kunnen worden gemaakt tijdens de Beursvloer staan hieronder per thema een aantal voorbeelden.

Helpende Handen

Helpende Handen is een vorm van Maatschappelijk Teambuilden waarbij een afdeling of team medewerkers van een bedrijf gekoppeld wordt aan een maatschappelijke organisatie. Doel is in teamverband een concrete taak op te pakken en dus samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel.

Voorbeelden:

 • een dag klussen of tuinieren bij bijvoorbeeld het Natuurkwartier
 • een dag helpen bij het onderhoud van de bouwspeeltuin
 • het schoolplein opknappen van een basisschool

Middelen & Materialen

Deze themahoek heeft betrekking op de vraag naar spullen en/of bijvoorbeeld vergaderzalen. Voor de één is een (elektronisch) voorwerp al weer aan vervanging toe, terwijl een ander nog niet eens tot de koop van een dergelijk apparaat is overgegaan. Maar ook een vergader -/of werkruimte wordt in deze hoek verhandeld.

 • Een cultureel evenement kan plaatsvinden in een van de accommodaties van een bedrijf
 • Een drukkerij geeft het restpapier aan een kunstenaarscollectief, zodat deze het kan gebruiken als verpakkkingsmateriaal
 • Een sloopbedrijf geeft materialen aan de toneelvereniging voor de bouw van een decor

Kennis en Kunde

Bij Kennis & Kunde zet een bedrijf zijn expertise in. Denk hierbij aan het meehelpen bij het schrijven van bijvoorbeeld een business – of communicatieplan of het geven van een workshop. Maar ook advies op het gebied van ICT of het bouwen van een website vallen onder kennis en kunde.

Voorbeelden:

 • Een scoutinggroep krijgt fiscaal advies
 • Grafisch vormgever ontwikkelt het logo van een vereniging
 • Een advocaat adviseert over de juridische structuur van een organisatie
 • Een accountant helpt bij het opstellen en bewaken van de begroting van een stichting

Dubbel genieten

Bij Dubbel Genieten staan mensen centraal die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan of een activiteit te ondernemen. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Eenmalig of vaker samen iets doen, twee uurtjes of een dag. Dat is de kern van Dubbel Genieten.

 • Met ouderen een film of museum bezoeken of boottochtje maekn
 • Knutselen met kinderen met een beperking

DIAMANTEN EN GOUDEN PARTNERS

Start typing and press Enter to search

X