BEURSVLOER

Geslaagde tiende beursvloer Samen voor Nieuwegein

Tijdens de Beursvloer 2019 zijn mooie matches gemaakt. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid hebben gehandeld met gesloten beurs. In totaal werden er 80 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 403.448 euro. Deze tiende editie werd gehouden in theater en kunstencentrum DE KOM.

Zo’n 125 mensen waren donderdag 28 november, aanwezig om met elkaar te handelen. Na de officiële opening door wethouder Hans Adriani werden al snel de eerste matches gemaakt. De matchpartijen leverden hun formulier met de gemaakte afspraak in bij notaris Marco Sutter van Sutter Kars Notarissen. Hij controleerde het formulier. De deelnemers kregen vervolgens een wuppie. Al gauw liepen vele deelnemers met meerdere wuppies op de schouder.

In ons eigen theater werden de bezoekers van de Beursvloer zeer gastvrij ontvangen. De vrijwilligers van Samen voor Nieuwegein werkten nauw samen met de medewerkers van DE KOM. Samen hebben zij een topevenement neergezet voor de aanwezigen.

Voor de deelnemers is de beursvloer een mooi evenement om in contact te komen met andere organisaties in Nieuwegein. ‘’Wij vonden het helemaal geweldig. We hebben supermooie matches gemaakt’’, aldus Ilja Jansen van de Ruilfabriek.

Burgemeester Frans Backhuijs sloot de beursvloer met een harde slag op de gong. Hij maakte bekend dat er 80 matches zijn gemaakt met een maatschappelijke waarde van 403.448 euro. Dit was een record. Deze hoge maatschappelijke waarde komt vooral door enkele matches waarbij er heel veel uren vrijwilligerswerk wordt gedaan bij Nieuwegeinse organisaties. Deze matches worden in de komende maanden uitgevoerd.

FOTO’S BEURSVLOER 2019

Beursvloer 2019 matchfoto’s

Beursvloer 2019 matchfoto’s

De foto’s van de matches zijn gemaakt door Kees van der Meer van Fototeam KenM.

Beursvloer sfeerfoto’s 2019

Beursvloer sfeerfoto’s 2019

De sfeerfoto’s zijn gemaakt door Geoffry Sittrop.

FILM

THEMA’S MATCHES

Om je een idee te geven wat voor soort matches er kunnen worden gemaakt tijdens de Beursvloer staan hieronder per thema een aantal voorbeelden.

Helpende Handen

Helpende Handen is een vorm van Maatschappelijk Teambuilden waarbij een afdeling of team medewerkers van een bedrijf gekoppeld wordt aan een maatschappelijke organisatie. Doel is in teamverband een concrete taak op te pakken en dus samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel.

Voorbeelden:

 • een dag klussen of tuinieren bij bijvoorbeeld het Natuurkwartier
 • een dag helpen bij het onderhoud van de bouwspeeltuin
 • het schoolplein opknappen van een basisschool

Middelen & Materialen

Deze themahoek heeft betrekking op de vraag naar spullen en/of bijvoorbeeld vergaderzalen. Voor de één is een (elektronisch) voorwerp al weer aan vervanging toe, terwijl een ander nog niet eens tot de koop van een dergelijk apparaat is overgegaan. Maar ook een vergader -/of werkruimte wordt in deze hoek verhandeld.

 • Een cultureel evenement kan plaatsvinden in een van de accommodaties van een bedrijf
 • Een drukkerij geeft het restpapier aan een kunstenaarscollectief, zodat deze het kan gebruiken als verpakkkingsmateriaal
 • Een sloopbedrijf geeft materialen aan de toneelvereniging voor de bouw van een decor

Kennis en Kunde

Bij Kennis & Kunde zet een bedrijf zijn expertise in. Denk hierbij aan het meehelpen bij het schrijven van bijvoorbeeld een business – of communicatieplan of het geven van een workshop. Maar ook advies op het gebied van ICT of het bouwen van een website vallen onder kennis en kunde.

Voorbeelden:

 • Een scoutinggroep krijgt fiscaal advies
 • Grafisch vormgever ontwikkelt het logo van een vereniging
 • Een advocaat adviseert over de juridische structuur van een organisatie
 • Een accountant helpt bij het opstellen en bewaken van de begroting van een stichting

Dubbel genieten

Bij Dubbel Genieten staan mensen centraal die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan of een activiteit te ondernemen. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Eenmalig of vaker samen iets doen, twee uurtjes of een dag. Dat is de kern van Dubbel Genieten.

 • Met ouderen een film of museum bezoeken of boottochtje maekn
 • Knutselen met kinderen met een beperking

DIAMANTEN EN GOUDEN PARTNERS

Start typing and press Enter to search

X