NLDOET NIEUWEGEIN

 Heel veel klussen geklaard

Tijdens NLDoet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is in Nieuwegein bij verschillende maatschappelijke organisaties heel veel werk verzet. Bijna 400 Nieuwegeiners hebben zich op die dagen ingezet bij 40 klussen. Ook dit jaar was het weer geweldig weer, waardoor alle klussen ook echt door konden gaan.

Samen voor Nieuwegein en MOvactor werken lokaal samen om het project te coördineren en onder de aandacht te brengen. Met het NLdoet-team zijn vrijdag en zaterdag bijna alle activiteiten bezocht. Coördinator Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein: ‘’We hebben foto’s gemaakt en we hebben aan de contactpersoon van iedere locatie tasjes uitgereikt met informatie over vrijwilligerswerk en een klein bedankje voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt. Door de bijdrage van de gemeente Nieuwegein kunnen wij NLdoet in Nieuwegein coördineren en stimuleren. Daardoor zijn er in Nieuwegein veel meer mensen actief dan in omliggende gemeenten.’’

Vrijwilligers
Ook dit jaar deden op vrijdag leerlingen en docenten van het Facility, Horeca & Travel College (onderdeel van het ROC Midden Nederland) mee. Zij gingen aan de slag bij verschillende locaties in Nieuwegein. Het college van burgemeester en wethouders was dit jaar ook weer van de partij. Zij sloten aan bij verschillende locaties waar ook de ROC leerlingen actief waren. Bij zorgcentrum Vreeswijk bijvoorbeeld werd binnen een gezellige middag georganiseerd voor de bewoners. Daar zorgden horeca leerlingen voor de hapjes, drankjes en de begeleiding. Buiten werd in de tuin gewerkt, onder meer door medewerkers van Dirk van den Broek.
Willeke Schoenaker van het Facility, Horeca & Travel College: ‘’Het was zowel voor de studenten als voor de begeleiders een bijzondere ervaring. Erg leuk dat zoveel verschillende plekken hun deuren open hebben gezet en ons als vrijwilligers hebben willen ontvangen. Onze studenten hebben hierdoor even kunnen kijken in werelden die ze niet altijd kennen en ze hebben ervaren dat ze met hun inzet echt een ander kunnen helpen.’’

Karin Beenen kijkt terug op een geweldig NLdoet. ‘’Het was heel geslaagd, met een record aantal klussen. Er is ook dit jaar weer veel werk verzet. Maar het meest waardevol vind ik toch wel de contacten die ontstaan tussen verschillende groepen. ROC leerlingen en anderen die aan de slag gaan bij scholen, zorgcentra van Zorgspectrum en locaties van Reinaerde. Dit levert heel veel blije gezichten op van ouderen, kinderen bij de basisschool en mensen met een beperking. Ik heb er erg van genoten. Daarom kijk ik nu al weer uit naar NLdoet 2018!’’

Foto's vrijdag 10 maart

Foto's zaterdag 11 maart

Wil je een (grotere) foto via de e-mail ontvangen dan kan dat. Mail dan naar info@samenvoornieuwegein.nl.

Filmpje van Pen.nl

Filmpje van Nieuwegeintv.nl

Al enkele jaren vervult Samen voor Nieuwegein een belangrijke rol bij het coördineren en stimuleren van NLdoet in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat NLdoet in Nieuwegein extra onder de aandacht wordt gebracht en de organisaties die meedoen worden ondersteund. Daarom krijgt Samen voor Nieuwegein een subsidie om die rol te vervullen. We doen dat niet alleen. We werken hierbij intensief samen met vele organisaties in Nieuwegein.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. In 2018 wordt NLdoet gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Inschrijven kan via www.nldoet.nl

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2017 werden 9500 klussen geklaard door ruim 350.000 Nederlanders.

Samen aan de slag
Op vele plekken in Nieuwegein zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of mensen met een beperking. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega’s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee. Ook bedrijven kunnen meedoen aan NLdoet. Neem contact op met onze intermediair Karin Beenen om een passende klus te vinden.

Een klus te klaren?
Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Als je meedoet kan je ook een subsidie krijgen van het Oranjefonds. Meer informatie vind je op de site van NLdoet, www.nldoet.nl.

Het Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.

Meer informatie
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl

Leerlingen ROC doen weer mee!

Op vrijdag 9 maart doen ook zo’n 150 leerlingen en docenten van het ROC, Facility, Horeca & Travel College mee aan NLdoet. Kan je met jouw organisatie ook helpende handen gebruiken op vrijdagochtend 9 maart, neem dan contact met ons op.

Zijn er voordelen? Ja, heel veel:

Voor bedrijven:

  • Goed nabuurschap
  • Toegang tot ons netwerk
  • Versterken imago en reputatie
  • Positieve media-aandacht
  • Aantrekkelijk werkgeverschap

Voor medewerkers:

  • Raken geïnspireerd en krijgen energie
  • Vinden voldoening in het helpen van anderen
  • Ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen

Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

  • Vanaf €  750 op jaarbasis
  • Inzet van uw medewerkers voor Nieuwegein

Diamanten  en gouden partners

Start typing and press Enter to search

X