NLDOET NIEUWEGEIN

Kom jij ook helpen tijdens NLdoet 2024?

Het kan je niet ontgaan zijn dat het vrijdag 15 en zaterdag 16 maart weer NLdoet is. Dit is Nederlands grootste vrijwilligersevenement om met z’n allen klussen bij maatschappelijke organisaties aan te pakken. Ook in Nieuwegein doen meerdere organisaties mee en om die mooie projecten vorm te geven hebben ze in totaal zo’n 230 vrijwilligers nodig. Jou dus ook!

Vrolijk het schoolplein op

Ga bijvoorbeeld aan de slag in de buurttuin van Cirkeltje Rond (naast het Geinsche Hof). Of vrolijk het schoolplein van de Margrietschool op. En wat dacht je van het opschonen van de Muntenbuurt. Allemaal geweldige initiatieven, waarmee we Nieuwegein samen nog mooier maken en houden!

Leer nieuwe mensen kennen

Er zijn heel veel redenen om vrijwilligerswerk te doen: iets betekenen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten, een plezierige tijdsbesteding, je blik verbreden, ervaring opdoen, je cv aanvullen, een bijdrage leveren aan de samenleving en nog veel meer. Vast staat dat vrijwilligers hard nodig zijn, nu meer dan ooit.

Kijk in het overzicht welke Nieuwegeinse klussen er zijn en meld je via de website van NLdoet bij een van deze projecten aan. En wie weet ontmoeten we elkaar 15 en 16 maart dan wel tijdens NLdoet.

NLdoet Nieuwegein

Driehonderd Nieuwegeinse vrijwilligers aan de slag

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het voor de 20 e keer NLdoet. Ook in Nieuwegein. En al was het weer wat wisselend, toch kwamen zo’n 300 vrijwilligers helpen bij mooie sociale initiatieven. Op sommige plaatsen kwamen zelfs meer vrijwilligers dan zich vooraf hadden aangemeld! Het enige dat we hierop kunnen zeggen is BEDANKT. En dit schrijven we bewust in hoofdletters, want het is toch geweldig dat zoveel mensen helpen om Nieuwegein samen mooier te maken! Van afval in de buurt opruimen tot insectvriendelijke plantjes planten, van de entree opvrolijken tot de huiskamer voor cliënten in orde maken. Alle initiatieven helpen mee!
Ook bedanken wij het college van burgemeester en wethouders, want zij waren eveneens present bij NLdoet. Door mee te helpen bij klussen onderstrepen zij eens te meer het belang van vrijwilligerswerk in Nieuwegein.

Foto’s op website
Samen met Movactor en het Vrijwilligershuis hebben we alle projecten bezocht en de nodige foto’s gemaakt. Wil jij een foto gebruiken voor jouw nieuwsbrief of social media, download ‘m gerust. We waarderen het als je de maker van de foto dan ook even vermeldt. De naam staat in de naam van de foto.

2025
Nogmaals onze dank aan alle sociale initiatieven die hun deuren geopend hebben tijdens NLdoet én aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben. En wil jij volgend jaar ook meedoen met NLdoet? Misschien net als Reinaerde of bijv. de Museumwerf met een grote groep studenten van het Horeca Toerisme College op vrijdag zodat je echt grote stappen kunt zetten? Noteer vast vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2025 want dan is het wederom NLdoet of neem even contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!

Foto’s NLdoet 2024

NLdoet 2024
2024_nldoet_paulavanelst122024_nldoet_paulavanelst112024_nldoet_paulavanelst10

NLdoet 2024

Wil je een (grotere) foto via de e-mail ontvangen dan kan dat. Mail dan naar info@samenvoornieuwegein.nl. De foto’s mogen gebruikt worden voor publicaties, maar vermeld dan wel even de naam van de fotograaf. De naam van de fotograaf staat in de naam van de foto vermeld.

Al enkele jaren vervult Samen voor Nieuwegein een belangrijke rol bij het coördineren en stimuleren van NLdoet in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat NLdoet in Nieuwegein extra onder de aandacht wordt gebracht en de organisaties die meedoen worden ondersteund. Daarom krijgt Samen voor Nieuwegein een subsidie om die rol te vervullen. We doen dat niet alleen. We werken hierbij intensief samen met vele organisaties in Nieuwegein.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. In 2021 wordt NLdoet gehouden op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei. Inschrijven kan via www.nldoet.nl

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2018  gingen 375.000 vrijwilligers aan de slag bij zo’n 9.800 activiteiten.

Samen aan de slag
Op vele plekken in Nieuwegein zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of mensen met een beperking. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega’s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee. Ook bedrijven kunnen meedoen aan NLdoet. Neem contact op met onze intermediair Karin Beenen om een passende klus te vinden.

Een klus te klaren?
Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Als je meedoet kan je ook een subsidie krijgen van het Oranjefonds. Meer informatie vind je op de site van NLdoet, www.nldoet.nl.

Het Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds.

Meer informatie
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl

ROC-ers klussen mee op vrijdag

Op vrijdag 28 mei doet het Horeca & Toerisme College van het ROC Midden Nederland met zo’n 60 leerlingen en begeleiders mee aan NLdoet. Kan jij vrijdagochtend extra handjes gebruiken? Neem dan contact op met Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein, telefoon: 06-43368435 of e-mail: karin@samenvoornieuwegein.nl

NLdoet en Corona

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roepen we deelnemers ook dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet. Dit geldt voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers.

 • Houd voldoende afstand tussen mensen, dit is minimaal 1,5 meter.
 • Schud geen handen.
 • Organiseer bij voorkeur een activiteit in de buitenlucht.
 • Kom met niet meer dan het maximaal toegestane aantal personen bij elkaar.
 • Indien je verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten (zoals koorts) vertoont blijf je thuis.
 • Registreer de deelnemers aan de NLdoet activiteit en vraag hen vooraf of zij geen klachten hebben. Laat mensen zoveel mogelijk op een vaste plek zitten / staan.
 • Check bij de gemeente of er een meldingsplicht of vergunning voor de activiteit nodig is. Neem bij twijfel ook zeker contact op met je gemeente.
 • Zorg voor voldoende hygiënische middelen, zoals mondkapjes, handschoenen en desinfecterende gel.

Wat kan je allemaal doen?

 • Groene klussen! In de buitenlucht is veel mogelijk. Schoffelen, onkruid verwijderen, snoeien, planten in de grond zetten of een tuin helemaal voorjaarsklaar maken, om maar een paar dingen te noemen.
 • Werkt jouw organisatie met een kwetsbare doelgroep, zoals ouderen, en heb je liever geen vrijwilligers in het pand? Misschien kunnen ze buiten iets in de tuin doen? Of, organiseer een leuke activiteit in de buitenlucht, zoals een openlucht concert of een ‘balkon bingo’.
 • Nog veiliger is een online activiteit. Bijvoorbeeld vrijwilligers die videobellen met bewoners van een verzorgingshuis. Of vrijwilligers die online taalles geven aan nieuwkomers.
 • De buitenboel spic en span! Ramen lappen, dakgoten schoonmaken, het terrasmeubilair met de hogedrukspuit onder handen nemen. Ook bij jouw organisatie is buiten vast veel te doen!

Filmpje van Pen.nl

Filmpje van Nieuwegeintv.nl

Zijn er voordelen? Ja, heel veel:

Voor bedrijven:

 • Goed nabuurschap
 • Toegang tot ons netwerk
 • Versterken imago en reputatie
 • Positieve media-aandacht
 • Aantrekkelijk werkgeverschap

Voor medewerkers:

 • Raken geïnspireerd en krijgen energie
 • Vinden voldoening in het helpen van anderen
 • Ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen

Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

 • Vanaf €  750 op jaarbasis
 • Inzet van uw medewerkers voor Nieuwegein

Founders

Start typing and press Enter to search

X