NLDOET NIEUWEGEIN

NLdoet 2023 op 10 en 11 maart

Ga jij begin maart tuinieren, schilderen of opruimen?

Wil jij lekker klussen, goed bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen? Dan moet je zeker even kijken naar alle projecten van NLdoet 2023.  We hebben de Nieuwegeinse projecten even in een handig overzicht gezet, zodat je weet wat er allemaal 10 en 11 maart te doen is. Vaak wordt voor een kopje koffie of lunch gezorgd. Aanmelden voor een klus doe je via nldoet.nl

Aanmelden via NLdoet.nl

Ga bijvoorbeeld zaterdag 11 maart schilderen bij De Groote Hond aan de Diepenbrocklaan in Nieuwegein. Of help anderen met de Nederlandse taal in de Bibliotheek De Tweede Verdieping op het Stadsplein. Wat dacht je van tuinieren op het plein aan de Hoornse Schans. En zo zijn er nog veel meer klussen die vrijwilligers kunnen gebruiken. Prachtige klussen om Nieuwegein nog mooier te maken.

Nieuwe mensen leren kennen

Misschien bevalt het schoffelen, schilderen én de kennismaking met nieuwe mensen je wel zo goed, dat je meer vrijwilligerswerk wilt doen. Wij zeggen, doen! Iedere organisatie of vereniging kan wel wat extra handen gebruiken. Dus schroom niet om dit tijdens NLdoet kenbaar te maken!

Tot ziens op 10 en 11 maart tijdens NLdoet!

Nieuwegeinse vrijwilligers deinzen niet terug voor regen, sneeuw en kou

Ook dit jaar was Nieuwegein weer goed vertegenwoordigd in NLdoet. Verspreid over heel Nieuwegein werden door zo’n 200 vrijwilligers 27 projecten aangepakt. Was het de afgelopen jaren vooral zonnig tijdens NLdoet, nu ging men van regen en sneeuw op vrijdag naar zonneschijn op zaterdag. Op vrijdag 10 maart waren vooral studenten van het Horeca & Toerisme College aan het werk. Maar ook Burgemeester Backhuijs en wethouders Ellengoor, Schouten en Bamberg hielpen mee bij diverse klussen.

Activiteiten voor bewoners op vrijdag
Na eerdere beperkingen door Covid-19 konden de studenten van het Horeca & Toerisme College nu massaal aan de slag bij Reinaerde Lijsterbes, Cimbaalsingel, Skippy en Studio 10. Daar pakten zij de tuinen aan, maar er werden ook activiteiten voor en met bewoners georganiseerd. Met pannenkoeken bakken als besluit. Ook op de Museumwerf waren de studenten weer present. Maar ze gingen niet eerder aan de slag nadat Burgemeester Backhuijs vrijdag 10 maart op hun Horeca & Toerisme College het startsein van NLdoet in Nieuwegein had gegeven.

Veel klussen buiten
Ook op detweede dag van NLdoet stonden diverse klussen te wachten. Gelukkig was de regen en sneeuw vertrokken en liet de zon zich goed zien. Zo ontvingen de beide bouwspeeltuinen in Noord en Zuid vrijwilligers voor het opknappen van hun terreinen, werd er door vrijwilligers geschoffeld en getuinierd bij de Kruidentuin en bij de pluktuin van buurtvereniging Erebloem en ging een deel van de Nieuwegeinse fractie van Groenlinks aan de slag met de bankjes bij de buurttuin van Cirkeltje Rond.

Bedankjes voor de vrijwilligers
Samen met het Vrijwilligershuis Nieuwegein heeft Samen voor Nieuwegein alle projecten bezocht. ‘We hebben veel foto’s gemaakt en een bedankje achtergelaten voor de deelnemende vrijwilligers. De sfeer was overal zeer gezellig.

Foto’s NLdoet 2023

NLdoet 2023 Nieuwegein
2023-nldoet-kb-012023-nldoet-kb-022023-nldoet-kb-03

NLdoet 2023 Nieuwegein

Wil je een (grotere) foto via de e-mail ontvangen dan kan dat. Mail dan naar info@samenvoornieuwegein.nl. De foto’s mogen gebruikt worden voor publicaties, maar vermeld dan wel even de naam van de fotograaf. De naam van de fotograaf staat in de naam van de foto vermeld.

Al enkele jaren vervult Samen voor Nieuwegein een belangrijke rol bij het coördineren en stimuleren van NLdoet in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat NLdoet in Nieuwegein extra onder de aandacht wordt gebracht en de organisaties die meedoen worden ondersteund. Daarom krijgt Samen voor Nieuwegein een subsidie om die rol te vervullen. We doen dat niet alleen. We werken hierbij intensief samen met vele organisaties in Nieuwegein.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. In 2021 wordt NLdoet gehouden op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei. Inschrijven kan via www.nldoet.nl

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2018  gingen 375.000 vrijwilligers aan de slag bij zo’n 9.800 activiteiten.

Samen aan de slag
Op vele plekken in Nieuwegein zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of mensen met een beperking. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega’s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee. Ook bedrijven kunnen meedoen aan NLdoet. Neem contact op met onze intermediair Karin Beenen om een passende klus te vinden.

Een klus te klaren?
Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Als je meedoet kan je ook een subsidie krijgen van het Oranjefonds. Meer informatie vind je op de site van NLdoet, www.nldoet.nl.

Het Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds.

Meer informatie
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl

ROC-ers klussen mee op vrijdag

Op vrijdag 28 mei doet het Horeca & Toerisme College van het ROC Midden Nederland met zo’n 60 leerlingen en begeleiders mee aan NLdoet. Kan jij vrijdagochtend extra handjes gebruiken? Neem dan contact op met Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein, telefoon: 06-43368435 of e-mail: karin@samenvoornieuwegein.nl

NLdoet en Corona

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roepen we deelnemers ook dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet. Dit geldt voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers.

 • Houd voldoende afstand tussen mensen, dit is minimaal 1,5 meter.
 • Schud geen handen.
 • Organiseer bij voorkeur een activiteit in de buitenlucht.
 • Kom met niet meer dan het maximaal toegestane aantal personen bij elkaar.
 • Indien je verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten (zoals koorts) vertoont blijf je thuis.
 • Registreer de deelnemers aan de NLdoet activiteit en vraag hen vooraf of zij geen klachten hebben. Laat mensen zoveel mogelijk op een vaste plek zitten / staan.
 • Check bij de gemeente of er een meldingsplicht of vergunning voor de activiteit nodig is. Neem bij twijfel ook zeker contact op met je gemeente.
 • Zorg voor voldoende hygiënische middelen, zoals mondkapjes, handschoenen en desinfecterende gel.

Wat kan je allemaal doen?

 • Groene klussen! In de buitenlucht is veel mogelijk. Schoffelen, onkruid verwijderen, snoeien, planten in de grond zetten of een tuin helemaal voorjaarsklaar maken, om maar een paar dingen te noemen.
 • Werkt jouw organisatie met een kwetsbare doelgroep, zoals ouderen, en heb je liever geen vrijwilligers in het pand? Misschien kunnen ze buiten iets in de tuin doen? Of, organiseer een leuke activiteit in de buitenlucht, zoals een openlucht concert of een ‘balkon bingo’.
 • Nog veiliger is een online activiteit. Bijvoorbeeld vrijwilligers die videobellen met bewoners van een verzorgingshuis. Of vrijwilligers die online taalles geven aan nieuwkomers.
 • De buitenboel spic en span! Ramen lappen, dakgoten schoonmaken, het terrasmeubilair met de hogedrukspuit onder handen nemen. Ook bij jouw organisatie is buiten vast veel te doen!

Filmpje van Pen.nl

Filmpje van Nieuwegeintv.nl

Zijn er voordelen? Ja, heel veel:

Voor bedrijven:

 • Goed nabuurschap
 • Toegang tot ons netwerk
 • Versterken imago en reputatie
 • Positieve media-aandacht
 • Aantrekkelijk werkgeverschap

Voor medewerkers:

 • Raken geïnspireerd en krijgen energie
 • Vinden voldoening in het helpen van anderen
 • Ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen

Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

 • Vanaf €  750 op jaarbasis
 • Inzet van uw medewerkers voor Nieuwegein

Diamanten  en gouden partners

Start typing and press Enter to search

X