NLDOET NIEUWEGEIN

Al enkele jaren vervult Samen voor Nieuwegein een belangrijke rol bij het coördineren en stimuleren van NLdoet in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat NLdoet in Nieuwegein extra onder de aandacht wordt gebracht en de organisaties die meedoen worden ondersteund. Daarom krijgt Samen voor Nieuwegein een subsidie om die rol te vervullen. We doen dat niet alleen. We werken hierbij intensief samen met vele organisaties in Nieuwegein.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. In 2019 wordt NLdoet gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Inschrijven kan via www.nldoet.nl

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2018  gingen 375.000 vrijwilligers aan de slag bij zo’n 9.800 activiteiten.

Samen aan de slag
Op vele plekken in Nieuwegein zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of mensen met een beperking. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega’s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee. Ook bedrijven kunnen meedoen aan NLdoet. Neem contact op met onze intermediair Karin Beenen om een passende klus te vinden.

Een klus te klaren?
Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Als je meedoet kan je ook een subsidie krijgen van het Oranjefonds. Meer informatie vind je op de site van NLdoet, www.nldoet.nl.

Het Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds.

Meer informatie
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl

Leerlingen ROC doen weer mee!

Op vrijdag 15 maart doen ook zo’n 150 leerlingen en docenten van het Horeca & Toerisme College (ROC Midden Nederland) mee aan NLdoet. Kan je met jouw organisatie ook helpende handen gebruiken op vrijdagochtend 15 maart, neem dan contact met ons op en bel of mail met Karin Beenen, karin@samenvoornieuwegein.nl of telefonisch 06-43368435.

Foto’s NLdoet 2018

NLdoet 2018 vrijdag
2018-03-09-nldoet-001-foto_-karin-beenen2018-03-09-nldoet-060-foto_-geoffry-sittrop2018-03-09-nldoet-061-foto_-geoffry-sittrop

NLdoet 2018 vrijdag

NLdoet 2018 zaterdag
2018-03-10-nldoet-085-foto_-karin-beenen2018-03-10-nldoet-084-foto_-karin-beenen2018-03-10-nldoet-083-foto_-karin-beenen

NLdoet 2018 zaterdag

Wil je een (grotere) foto via de e-mail ontvangen dan kan dat. Mail dan naar info@samenvoornieuwegein.nl. De foto’s mogen gebruikt worden voor publicaties, maar vermeld dan wel even de naam van de fotograaf. De naam van de fotograaf staat in de naam van de foto vermeld.

Filmpje van Pen.nl

Filmpje van Nieuwegeintv.nl

 Heel veel klussen geklaard

Tijdens NLDoet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is in Nieuwegein bij maatschappelijke organisaties heel veel werk verzet. Bijna 450 Nieuwegeiners hebben zich op die dagen ingezet bij 43 klussen. Ook dit jaar was het, ondanks eerdere voorspellingen, weer geweldig weer.

Samen voor Nieuwegein heeft samen met medewerkers van het Vrijwilligershuis en een team van vrijwilligers op vrijdag en zaterdag bijna alle activiteiten bezocht. Coördinator Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein: ‘’We hebben foto’s gemaakt en we hebben aan de contactpersoon van iedere locatie tasjes uitgereikt met informatie over vrijwilligerswerk en een klein bedankje voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt. Door de bijdrage van de gemeente Nieuwegein kunnen wij NLdoet in Nieuwegein coördineren en stimuleren. Daardoor zijn er in Nieuwegein veel meer mensen actief dan in omliggende gemeenten.’’

Vrijwilligers

Ook dit jaar deden op vrijdag leerlingen en docenten van het Facility, Horeca & Travel College (onderdeel van het ROC Midden Nederland) mee. Zij gingen aan de slag bij veel verschillende locaties in Nieuwegein. Zij werden begeleid door docenten, medewerkers van de Rabobank en medewerkers van de gemeente Nieuwegein. Het college van burgemeester en wethouders was dit jaar ook weer van de partij. De wethouders sloten aan bij verschillende locaties waar ook de ROC leerlingen actief waren. Op zaterdag hielpen burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Peter Snoeren bij het maken van een educatieve bijenstal in het Natuurkwartier.

Karin Beenen kijkt terug op een geweldig NLdoet. ‘’Het was heel geslaagd, met een record aantal vrijwilligers. Er is ook dit jaar weer veel werk verzet. Maar het meest waardevol vind ik toch wel de contacten die ontstaan.’’

Zijn er voordelen? Ja, heel veel:

Voor bedrijven:

  • Goed nabuurschap
  • Toegang tot ons netwerk
  • Versterken imago en reputatie
  • Positieve media-aandacht
  • Aantrekkelijk werkgeverschap

Voor medewerkers:

  • Raken geïnspireerd en krijgen energie
  • Vinden voldoening in het helpen van anderen
  • Ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen

Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

  • Vanaf €  750 op jaarbasis
  • Inzet van uw medewerkers voor Nieuwegein

Diamanten  en gouden partners

Start typing and press Enter to search

X