Samen met onze partners en andere Nieuwegeinse bedrijven organiseren wij op maandag 25 oktober van 15.45 tot 18.30 uur een inspirerende bijeenkomst voor bedrijven en organisaties uit Nieuwegein. De bijeenkomst wordt gehouden bij onze partner het Oosterlicht College aan de Dieselbaan. De bijeenkomst staat in het teken van het 50 jarig bestaan van Nieuwegein.

Tijdens de bijeenkomst kijken we terug op 50 jaar bedrijfsleven in Nieuwegein. Dit doen we met een korte inleiding, met medewerking van het Nieuwegeinse college van burgemeester en wethouders en enkele ondernemers die al 50 jaar actief zijn in Nieuwegein. Wat is veranderd in de afgelopen vijftig jaar? Welke ontwikkelingen kende de Nieuwegeinse economie?

Daarna gaan we in groepen uiteen voor presentaties en uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van: inclusieve arbeidsmarkt, innovatie/digitalisering, nieuwe werken, bedrijfsvitaliteit en duurzaam ondernemen. Centraal staat informatie, inspiratie en ontmoeting. Na afloop is er een netwerkborrel.

Programma

15.45 uur ontvangst
16.00 uur start bijeenkomst – opening – 50 jaar bedrijfsleven in Nieuwegein door burgemeester Frans Backhuijs, terugblik door ondernemers
16.30 uur – 17.05 uur eerste ronde workshops
17.15 uur – 17.50 uur tweede ronde workshops
17.50 uur Netwerkborrel

Workshops

 1. Inclusieve arbeidsmarkt
  Lister en Werk en Inkomen Lekstroom werken samen om voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek te vinden. Bij aannemingsbedrijf Jos Scholman werken veel mensen die moeilijk een baan konden vinden. Hoe kun je deze mensen toch een goede werkplek bieden? Kwaliteiten zijn er voldoende, hoe benut je die en wat vraagt dat van je als werkgever? We vertellen over de regelgeving op dit gebied en vooral ook welke mogelijkheden er zijn voor werkgevers. Neem jij ook deze stap en wat heb je daarbij nodig?
 2. Innovatie/digitalisering
  Zorgspectrum en Active Ants zijn beide op hun eigen gebied vooruitstrevend. Zorgspectrum bouwt aan de Kuifmees het verpleeghuis van de toekomst. Active Ants werkt heel innovatief op logistiek gebied. Deze organisaties nemen je mee in het proces. Hoe kan innovatie of digitalisering ook bij jouw bedrijf worden ingezet?
 3. Nieuwe werken
  Bij KWR en HLB Blömer hebben medewerkers bijna alleen maar thuisgewerkt in het afgelopen jaar. Hoe zien zij de toekomst? Hoe ga je om met de combinatie van thuis en op kantoor werken en wat betekent dit voor de medewerkers? In deze workshop nemen KWR en HLB Blömer je mee in de processen bij hun organisatie.
 4. Bedrijfsvitaliteit
  SportID Nieuwegein stimuleert sporten en bewegen in Nieuwegein. Ook bij bedrijven is dit een belangrijk thema. Samen met een partner geven zij informatie over hoe je medewerkers kunt stimuleren meer te bewegen en dus gezonder te blijven.
 5. Duurzaam ondernemen
  Rabobank werkt samen met innovatieve klanten en sociale partners aan ambitieuze duurzaamheidsprojecten. Zo willen ze anderen inspireren om in hun eigen waarde ketens te verduurzamen. De ambitie van de Rabobank is om de ‘bank van de energietransitie’ te worden, voortbouwend op hun prominente rol in de financiering van duurzame energieprojecten. In de workshop worden de mogelijkheden voor verduurzaming besproken en is er aandacht voor de initiatieven die er al zijn in Nieuwegein.

Datum

Maandag 25 oktober
15.45 – 18.30 uur

Locatie bijeenkomst

Oosterlicht College
Dieselbaan 10
3439 MV Nieuwegein

foto-1-oosterlicht-college
foto-3-oosterlicht-college

Expositie: Beroepen van de toekomst

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen. Je kan worden wat je wil. Ieder kind kan worden waar het van droomt. Deze kinderen zijn de ondernemers van de toekomst. Of dit nou een beroep is uit de toekomst, goochelaar of uitvinder. Tijdens de Kinderboekenweek met het thema ‘worden wat je wil’ organiseert bibliotheek De tweede verdieping op zaterdag 9 oktober een Open Lab waarbij de kinderen van Nieuwegein aan de slag gaan met het thema ‘beroepen van de toekomst’. Tijdens dit Open Lab gaan de kinderen aan de slag met dit thema en mogen ze hun ideeën verwerken in een stop-motion filmpje, green-screen filmpje, podcast of een tekening/verhaal. De resultaten hiervan worden tentoongesteld bij de bijeenkomst voor ondernemers Nieuwegein 50 jaar. Want naast terugblikken zijn deze ideeën en verhalen natuurlijk een perfecte inspiratiebron voor de toekomst.

Aanmelden Nieuwegein 50 jaar

Bijeenkomst voor en door ondernemers

 • Ik wil bij voorkeur deelnemen aan de volgende workshops (aankruisen)

 • Vragen / opmerkingen

Partners Nieuwegein 50 jaar

Start typing and press Enter to search

X