FOTO’S BEURSVLOER 2016
De foto’s van de matches zijn gemaakt door Kees van der Meer van Fototeam KenM.
De sfeerfoto’s van de Beursvloer 2017 zijn gemaakt door Paul Ouddeken van Pauw Bedrijven.
INFORMATIE BEURSVLOER
Wat is een Beursvloer?
De Beursvloer is een sprankelend en spraakmakend ontmoetingsevenement waar commercieel en ideëel elkaar ontmoeten. Er wordt gehandeld in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid.
PRESENTATIE
Speciaal voor onze Beursvloer 2016 heeft Erik Zeegers van Vormgeving.com een mooie presentatie gemaakt. Erik is specialist in het maken van bedrijfspresentaties en het visualiseren van de booschap. Hij brengt dat bijvoorbeeld in beeld met animatie en infographics. Hieronder vind je de presentatie, zoals die op de Beursvloer op het grote scherm bij Ordina is geprojecteerd.
FILM
Het filmpje hieronder is gemaakt door Jos van Vogelpoel (camera) en Frans Evers (verslag) van Pen.nl
WORKSHOP ‘SAMEN VOOR….
EEN GOEDE BEURSVLOERMATCH’
Speciaal voor maatschappelijke organisaties
Ter voorbereiding op deelname op de Beursvloer is maandag 24 oktober de workshop ‘Samen voor… een goede beursvloermatch’ gehouden. Deze training is gevolgd door zo’n 15 deelnemers van maatschappelijke organisaties.
Onderdelen
Na een voorstelronde heeft intermediair Karin Beenen informatie gegeven over Samen voor Nieuwegein, de Beursvloer en de werkwijze tijdens dit evenement. Om een indruk te krijgen werd een filmpje getoond van één van de vorige keren. Daarna werd in verschillende vormen, waaronder in groepsdiscussies, gewerkt aan het formuleren van een helder en concrete vraag en natuurlijk ook het aanbod van de organisatie. Aan het einde van de avond werd gewerkt aan de presentatie van de deelnemer op de Beursvloer. Tot slot was er tijd om nog met elkaar van gedachten te wisselen.
Bedankt
We bedanken alle deelnemers voor enthousiaste inzet. Daarnaast bedanken wij Mariette Ippel van MOvactor en onze vrijwilliger Frans voor de medewerking en Verbindion voor het gebruik van de vergaderzaal en de vernaperingen.
HOEKEN
Gele hoek
–
Helpende Handen
Helpende Handen is een vorm van Maatschappelijk Teambuilden waarbij een afdeling of team medewerkers van een bedrijf gekoppeld wordt aan een maatschappelijke organisatie. Doel is in teamverband een concrete taak op te pakken en dus samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel.
Voorbeelden:
- een dag klussen of tuinieren bij bijvoorbeeld het Natuurkwartier
- een dag helpen bij het onderhoud van de bouwspeeltuin
- het schoolplein opknappen van een basisschool
Oranje hoek
–
Middelen & Materialen
Deze themahoek heeft betrekking op de vraag naar spullen en/of bijvoorbeeld vergaderzalen. Voor de één is een (elektronisch) voorwerp al weer aan vervanging toe, terwijl een ander nog niet eens tot de koop van een dergelijk apparaat is overgegaan. Maar ook een vergader -/of werkruimte wordt in deze hoek verhandeld.
- Een cultureel evenement kan plaatsvinden in een van de accommodaties van een bedrijf
- Een drukkerij geeft het restpapier aan een kunstenaarscollectief, zodat deze het kan gebruiken als verpakkkingsmateriaal
- Een sloopbedrijf geeft materialen aan de toneelvereniging voor de bouw van een decor
Blauwe hoek
–
Kennis en Kunde
Bij Kennis & Kunde zet een bedrijf zijn expertise in. Denk hierbij aan het meehelpen bij het schrijven van bijvoorbeeld een business – of communicatieplan of het geven van een workshop. Maar ook advies op het gebied van ICT of het bouwen van een website vallen onder kennis en kunde.
Voorbeelden:
- Een scoutinggroep krijgt fiscaal advies
- Grafisch vormgever ontwikkelt het logo van een vereniging
- Een advocaat adviseert over de juridische structuur van een organisatie
- Een accountant helpt bij het opstellen en bewaken van de begroting van een stichting
Rode hoek
–
Dubbel genieten
Bij Dubbel Genieten staan mensen centraal die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan of een activiteit te ondernemen. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Eenmalig of vaker samen iets doen, twee uurtjes of een dag. Dat is de kern van Dubbel Genieten.
- Met ouderen een film of museum bezoeken of boottochtje maekn
- Knutselen met kinderen met een beperking