BELMAATJE – CORONAHULP

In maart vorig jaar, bij de start van de Coronacrisis, zijn wij een Belmaatje project gestart. Vrijwilligers belden wekelijks met mensen die behoefte hadden aan wat meer contact, mensen zie alleen zijn, ouderen of mensen met een licht verstandelijke beperking. In totaal hebben we 45 matches gemaakt. In de loop van het jaar zijn sommige contacten gestopt, bijvoorbeeld omdat iemand weer naar zijn of haar dagbesteding mocht en de behoefte aan een belmaatje er niet meer zo was. Ook zijn er vrijwilligers gestopt. Als de behoefte aan een belmaatje er nog was hebben we dit met een andere vrijwilliger ingevuld.

In het voorjaar van 2021 zijn er nog steeds contact die doorlopen. Wij maken geen nieuwe matches meer. Mochten er nog verzoeken binnenkomen kijken wij wel of we deze kunnen invullen of anders verwijzen wij door naar andere organisaties in Nieuwegein die hier een rol in kunnen spelen.

Eén van de matches die nog steeds loopt is de match tussen vrijwilliger Laura en Mariëlle. Zij hebben inmiddels al bijna een jaar contact met elkaar. Op RTV Utrecht en bij Radio 4 hebben ze in februari aandacht besteed aan dit mooie contact.

Belmaatje Nieuwegein werd mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Filmpje RTV Utrecht over het Belmaatje project

Audiofragment van Radio 4 over het Belmaatje project

Diamanten  en gouden partners

Start typing and press Enter to search

X