Wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein heeft dinsdag 16 februari gekookt en gegeten bij locatie Lijsterbes van Reinaerde. Deze kookafspraak heeft de wethouder gemaakt tijdens de door Samen voor Nieuwegein georganiseerde Beursvloer in november vorig jaar.

Op de locatie van Reinaerde aan de Lijsterbesstraat in Nieuwegein wonen 24 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ze hebben allemaal een eigen appartement, maar ook is er een gezamenlijke ruimte met een keuken. De bewoners koken soms zelf in hun eigen appartement, maar er wordt ook samen gegeten. ‘’Het is erg druk vanavond, want ze vinden het allemaal heel erg leuk dat de wethouder komt’’, aldus begeleider Joyce. Bewoonster Rita wil graag met de wethouder op de foto en ze heeft ook nog een vraag voor hem. ‘’Kan er in Nieuwegein niet een disco komen voor vrouwen van ongeveer 50 jaar?’’ De wethouder gaat tijdens het koken en eten met de bewoners in gesprek.

Maatje
Manager Barbara van Soerland: ‘’De bewoners vinden dit vooral heel gezellig en bijzonder. Ze hebben bijna allemaal werk, ofwel een baan bij een gewoon bedrijf of ze gaan naar een dagbesteding. Voor een aantal bewoners zijn wij op zoek naar een maatje. Iemand die regelmatig wat gezelligs met ze kan doen. Want dat is heel belangrijk voor hun contacten en zelf vinden ze het toch vaak moeilijk om contacten te leggen.’’

Kennismaken
Wethouder Hans Adriani heeft onder andere zorg in zijn takenpakket. Hij vond het een heel gezellig bezoek. ‘’Het maken van zo’n match op de beursvloer is heel goed. Het is namelijk een hele prettige manier om tijdens het koken en eten met mensen in gesprek te zijn. Natuurlijk ga ik ook wel op werkbezoeken bij zorgorganisaties, maar dit is een veel leukere manier om kennis te maken’’, aldus Hans Adriani.

Bloemetje
Aan het einde van het bezoek krijgt wethouder Adriani een flesje wijn en een bloemetje van Steef, de voorzitter van de cliëntenraad. ‘’Wij vonden het heel gezellig dat je er was.’’, aldus Steef.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X