PARTNERBIJEENKOMST
‘ELIMINEER DE BURGER’

Ferenc van Damme Foto: Job Boersma

Op dinsdag 24 oktober 2017 van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseren wij speciaal voor onze partners en hun relaties een partnerbijeenkomst. We zijn te gast bij onze nieuwe partner Fletcher Hotel Nieuwegein. Kom ook naar de bijzondere presentatie en discussie ‘Elimineer de burger’ van Ferenc van Damme.

Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en o.a. beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel, winnaar van de Galjaard Prijs 2016, voor beste communicatie in de non-profit sector, geeft een presentatie en leidt een interactieve discussie met overtuigende cijfers en inspirerende praktijkervaringen.

Ferenc: ”Er is een groeiende groep inwoners, inmiddels al 66 procent, die zich niet meer gehoord voelen door instituten en overheden. Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele ‘burgerparticipatie’ levert minder en minder op. En de enigen die nog serieus over ‘burgers’ spreken zijn militairen en bureaucraten; wie kent er persoonlijk een normaal mens die zichzelf ‘burger’ noemt of voelt?”

”Maar wat werkt er dan wel? Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn?

 • Hoe interesseren we mensen om nieuwe bestuursleden, vrijwilligers, leden, stemmers te worden?
 • Hoe voorkom je dat jouw organisatie binnen 15 jaar ook een V&D of Kodak wordt?

Kennis van doelgroepen, zelfinzicht, een realisatie van je eigen rol in een razend snel ontwikkelende ‘permanent bèta’ wereld, en een dramatisch andere houding van onszelf zijn essentieel voor een streven naar echte dialoog in een vitale, samen redzame ‘doe-democratie’!

Klik hier voor meer informatie over de spreker.

Omdat we meer mensen de gelegenheid willen geven om deze presentatie bij te wonen, kunnen partners een relatie of collega mee te nemen.

Het programma ziet als volgt uit:

16.00 – 16.15 uur Ontvangst
16.15 uur Welkom door voorzitter Dorathé van Doorn
16.20 uur Voorstellen nieuwe partner Fletcher Hotel door manager Christine van Helmondt
16.30 uur Presentatie Ferenc ten Damme ‘Elimineer de burger’ en discussie
17.30 uur Netwerken en borrel

OOK PARTNER WORDEN?

Wilt u een goede buur zijn? Mooie initiatieven steunen in Nieuwegein? Dan bent u een betrokken ondernemer met hart voor uw stad!

Wanneer u partner wordt van Samen voor Nieuwegein stellen wij u in de gelegenheid iets voor een ander te betekenen. Wij weten waar de maatschappelijke organisaties in Nieuwegein behoefte aan hebben en verbinden ze met professionals uit het Nieuwegeinse bedrijfsleven. Betrokken ondernemen begint bij uzelf en doet u samen. Samen gaan we voor een hechtere samenleving!

Informatie en tarieven partnerschap Samen voor Nieuwegein (pfd)

Zijn er voordelen? Ja, heel veel:

Voor bedrijven:

 • Goed nabuurschap
 • Toegang tot ons netwerk
 • Versterken imago en reputatie
 • Positieve media-aandacht
 • Aantrekkelijk werkgeverschap

Voor medewerkers:

 • Raken geïnspireerd en krijgen energie
 • Vinden voldoening in het helpen van anderen
 • Ontmoeten nieuwe (inspirerende) mensen

Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

 • Vanaf €  750 op jaarbasis
 • Inzet van uw medewerkers voor Nieuwegein

WAT KRIJGT U VAN ONS

Icoon advies

COACHING EN ADVIES

Wij bieden jaarlijks een workshop aan voor maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties hoe zij succesvol kunnen samenwerken met bedrijven als voorbereiding op de Beursvloer.

NLDOET

Samen voor Nieuwegein heeft een regierol bij NLdoet. Wij voeren campagne om deze landelijke vrijwilligersactie ook lokaal zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Ook op deze manier maken we veel verbindingen in de Nieuwegeinse samenleving. Als bedrijf kan je ook tijdens NLdoet je steentje bijdragen door met je team een klus aan te pakken in Nieuwegein.

MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S

Samen met de bedrijven uit ons netwerk draagt Samen voor Nieuwegein bij aan een belangrijk maatschappelijk thema. We hebben projecten gedaan op het gebied van arbeidsparticipatie en mantelzorg. Op dit moment houden we ons bezig met het thema jongeren en we nemen initiatieven voor de statushouders in Nieuwegein.

BEURSVLOER EN PARTNERBIJEENKOMSTEN

Wilt u in een plezierige sfeer netwerken en verbindingen leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties? Dat kan bij onze Beursvloer en onze partnerbijeenkomsten.

Matches

Verschillende bedrijven zijn u voor gegaan in het bewerkstelligen van onze droom om een hechtere samenleving te creëren.
Benieuwd hoe u onderdeel kan zijn van een hechter Nieuwegein? Bekijk hier de maatschappelijke projecten ter inspiratie.

Diamanten  en gouden partners

ALLE PARTNERS VAN SAMEN VOOR NIEUWEGEIN

Start typing and press Enter to search

X