Iedereen kan sporten dag in Merwestein

 in Nieuwegein, Nieuws, Partnernieuws

Speciaal voor mensen met een beperking of mensen die niet mee kunnen doen bij het reguliere sportaanbod, organiseren SportID, Reinaerde en Wateronderzoeksinstituut KWR een sport- en spelmiddag onder de noemer ‘Iedereen kan sporten dag’. Deze sportmiddag wordt gehouden in de Nationale Sportweek. op donderdag 26 september in Sport- en evenementencompex Merwestein.

Samen voor Nieuwegein heeft de partijen die dit samen organiseren bij elkaar gebracht. Het Nieuwegeinse Wateronderzoeksinstituut KWR, partner van Samen voor Nieuwegein, gaf aan dat ze zich op 26 september graag willen inzetten voor de Nieuwegeinse samenleving. In diezelfde week had intermediair Karin Beenen contact met SportID over de Nationale Sportweek en 26 september valt precies in deze sportweek. Karin: ‘’Nieuwegein is dit jaar hostcity en er is veel aandacht voor de Nationale Sportweek, die georganiseerd wordt door SportID. Op de donderdag is er een speciale dag voor het aangepaste sporten. We hebben KWR, SportID en Reinaerde bij elkaar gebracht en daar is dit prachtige initiatief uit gerold.’’

Het doel van deze sport- en spelmiddag is om te laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Voor iedereen wordt op niveau sport en spel aangeboden. Bewegen is voor iedereen. Buurtsportcoach Julia van Weelden van SportID: ‘’We willen natuurlijk dat iedereen wekelijks kan meedoen aan sport. En met iedereen bedoelen we echt iedereen, met of zonder beperking. Deze dag staat speciaal in het teken van sport en bewegen voor mensen met een beperking. We gaan actief kijken of mensen daarna ook bij een sportgroep kunnen aansluiten.’’

Programma
SportId heeft samen met vele anderen gezorgd voor een mooi programma. Julia: ‘’Er is voor iedereen wel wat te doen. In groepjes ga je langs verschillende activiteiten, waaronder G-volleybal, rolstoelbasketbal, tafeltennis, rolstoelvaardigheid, handbiken, fietsen op de duofiets, freerunnen, bewegen met plezier op maat, bijzonder boksen, stoelyoga, dansen en verschillende spelactiviteiten.’’

Reinaerde, die mensen met een (verstandelijke) beperking ondersteunt, komt met een grote groep cliënten op 26 september naar Merwestein. Reinaerde is ook partner van Samen voor Nieuwegein. Amerens Vredenberg van Reinaerde, : ‘’Dit is een heel erg mooi initiatief. Net als voor ieder mens is sporten voor mensen met een beperking van groot belang. We

 

gaan er dan ook alles aan doen om met een grote groep naar Merwestein te komen.’’

Niet alleen mensen van Reinaerde kunnen meedoen. Karin: ‘’Ook bij andere zorgorganisaties wordt op dit moment gekeken of ze met een groepje mensen kunnen deelnemen. Iedereen is van harte welkom.’’ Wil je met jouw organisatie meedoen of individueel dan kan dat. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar Julia, j.vanweelden@merwestein.nl.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X