Help mee bij de Voorleeslunches bij de bibliotheek

 in Nieuwegein, Nieuws, Partnernieuws

Van september 2017 tot september 2018 organiseert bibliotheek De tweede verdieping een bijzonder project voor en met ouderen. Iedere maand houdt de bibliotheek een voorleeslunch. De Voorleesbrigade in de bibliotheek leest de senioren een mooi verhaal voor, en tijdens een heerlijke lunch gaan de mensen met elkaar in gesprek over wat ze gehoord hebben. De tweede verdieping is nog op zoek naar mensen die vrijwilliger willen zijn bij de lunches of als interviewer aan de slag willen om ouderen te interviewen. Ook schrijvers en kunstenaars zijn van harte welkom.

De tweede verdieping daagt ouderen uit hun eigen verhaal te vertellen. Interviewers zullen ouderen vragen naar hun levensverhalen met als overkoepelend thema: de eerste keer. De eerste keer dat je verliefd werd, de eerste keer dat je naar de middelbare school ging, de eerste keer dat je bergen zag of de zee. Het interview dat de interviewers optekenen gaat naar Nieuwegeinse schrijvers. Zij maken er een verhaal van of een gedicht en sturen dat vervolgens naar een Nieuwegeinse kunstenaar. Zo inspireren de ouderen anderen en dat draagt bij aan een gevoel van zingeving en eigenwaarde.

De tweede verdieping is nog op zoek naar mensen die vrijwilliger willen zijn bij de lunches of als interviewer aan de slag willen. Ook schrijvers en kunstenaars zijn van harte welkom.
Het project biedt mogelijkheden voor een alternatief bedrijfsuitje, waarmee medewekers van bedrijven of organisaties ouderen een groot plezier kunnen doen. Meedoen zorgt ervoor dat de medewerkers op een verfrissende manier worden geïnspireerd. Daarnaast kan de bibliotheek ook ondersteuning in natura bij dit project goed gebruiken. Bij een lekkere lunch horen natuurlijk broodjes, vers fruit, smeuïge kaas en andere lekkernijen. Mogelijk zijn er bedrijven in Nieuwegein die hier een bijdrage aan kunnen leveren.

De bibliotheek werkt bij dit project samen met Zorgspectrum, DE KOM, MOvactor, Algemene Hulpdienst Nieuwegein (allen partner van samen voor Nieuwegein) en de ouderenbonden en de Zonnebloem.

Wil je meer informatie over dit project, dan kan je contact opnemen met Gina van den Berg, medewerker Volwasseneneducatie en culturele programmering van De tweede verdieping, e-mail: g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X