DeMix zet Merweplein in de bloemetjes

 in Nieuwegein, Nieuws, Partnernieuws

Dankzij Roxanne Spuij van sportschool De MIX (partner van Samen voor Nieuwegein) hebben de woningen aan het Merweplein op zaterdag 13 mei een gevulde bloempot gekregen.

Inwoners en gebruikers ervaren het huidige Merweplein als grijs, stenig en ongezellig en zowel de uitstraling als de schaal passen niet meer bij een gemengde woonwerkomgeving. Roxanne: ”Van de winter hadden we kerstlichtjes in de bomen. Dat had zo’n verrassend positief effect dat ik dacht: we kunnen als ondernemers ook best iets bijdragen aan dit plein. En eerlijk is eerlijk, als het gebied rondom onze sportschool kleurig en fleurig is, worden wij daar zelf ook blij van! Dus schakelde ik mijn ouders, en de rest van de familie in. Zij hebben een kunststof spuitgietbedrijf in de wijk Jutphaas in Nieuwegein en zijn een grote producent voor ELHO bloempotten. Dankzij De MIX is er voor elk huishouden wonend aan het plein een bloempot beschikbaar. Mitros levert de plantjes en de gemeente Nieuwegein de benodigde potgrond en de 12 XXL bloempotten. Later in de maand mei sieren 10 hanging baskets de lantaarnpalen rond het plein. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het wijkplatform Centrum Merwestein.

De verzorging van de bloempotten pakken inwoners samen op. Zo leren nieuwe en huidige bewoners elkaar kennen.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X