Partnerbijeenkomst over laaggeletterdheid

 in Nieuwegein, Nieuws

Donderdag 6 april organiseerden wij, speciaal voor onze partners, een partnerbijeenkomst bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Om 15.30 uur zijn we gestart met een rondleiding bij DeMIX Fitness Nieuwegein. Daarna gingen we naar sportcomplex Merwestein. Mobilys is ‘Vriend van’ Samen voor Nieuwegein geworden. Marcel Swaak heeft kort vertelt wat zij doen. Daarna was het de beurt aan penningmeester van Samen voor Nieuwegein Wil Broekman. Hij maakt deel uit van de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Nieuwegein. Wil heeft vertelt over dit Nieuwegeinse evenement dat in juni plaatsvindt bij Atletiekvereniging Atverni. In onze Raad van Advies hebben we gesproken over een nieuw maatschappelijk thema. We hebben gesproken over de thema’s armoede en laaggeletterdheid. De Raad van Advies vond dit een moeilijke keuze. Ze vinden het een goed idee als we met het thema laaggeletterdheid aan de slag gaan. Maar omdat ze ook armoede een belangrijk thema vinden, laten we dat niet helemaal los. Tijdens de partnerbijeenkomst heeft Gina van den Berg van bibliotheek de tweede verdieping vertelt over laaggeletterdheid. Voor veel aanwezigen waren de feiten en cijfers een eye-opener. In Nieuwegein is 16 procent van alle mensen laaggeletterd. Na de presentatie van Gina, gingen de aanwezige partners met elkaar over het thema in gesprek. Natuurlijk zijn we ook deze bijeenkomst geëindigd met een drankje en een hapje in de brasserie van Merwestein.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X