Samen voor Nieuwegein voorzitter Dorathé Nieuwegeiner van het jaar

 in Nieuwegein, Nieuws

Onze voorzitter Dorathé van Doorn is zaterdag 18 februari 2017 bij de Nieuwegein Awards benoemd tot Nieuwegeiner van het jaar. Dorathé is al vanaf de start voorzitter van Samen voor Nieuwegein. Daarnaast is zij een zeer betrokken ondernemer. Ze zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ons is haar benoeming dan ook geen verrassing: volkomen terecht dat zij deze titel mag dragen! We zijn supertrots dat onze voorzitter Nieuwegeiner is van het jaar!

Het juryrapport

Het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nieuwegein Awards kent de eretitel ‘Nieuwegeiner van het jaar 2016’ toe aan een Nieuwegeinse die commercieel ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid op een unieke manier combineert.

Zij is geboren en getogen in Jutphaas, later Nieuwegein. Zij is oprichtster en eigenaresse van het Nieuwegeinse bedrijf Printrun. Een bedrijf voor grafisch projectmanagement, dat onder meer direct mailings voor grote bedrijven zoals de Postcodeloterij organiseert en verzorgt.

Zij is vanaf het begin betrokken geweest bij het toenmalige platform voor maatschappelijk ondernemen Nieuwegein. In 2010 is de stichting Samen voor Nieuwegein gestart. Zij is sinds die tijd bestuursvoorzitter.

Zij richtte in 2005 ‘Make Sense’ op, een stichting voor hulp aan onder andere een adoptiekind, een kindertehuis en een ziekenhuis in Bosnië.

Samen met MOvactor heeft zij in 2012 een nieuwe maatschappelijke onderneming opgericht onder de naam Fair Return Media, die printwerk verzorgt voor maatschappelijke en commerciële organisaties. Recentelijk is ze, samen met haar partner, opnieuw een bedrijf gestart waar, net zoals bij Fair return Media, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen.

Onder de naam WederX was- en strijkservice wordt voor mensen met een WMO indicatie en anderen de was gedaan. De was wordt opgehaald met een duurzame elektrische fietscargo. In samenwerking met bibliotheek de Tweede Verdieping worden met deze fietscargo ook boeken naar mensen gebracht en gehaald. De plannen gaan nog verder. Want naast deze fietscargo hebben ze ook een fietstaxi. De bedoeling is dat deze onder meer ingezet wordt om kwetsbare mensen van huis naar activiteiten te brengen in Nieuwegein.

Bij Fair Return Media en WederX kunnen mensen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken en leren in een bedrijfsmatige omgeving. Zij krijgen in de ‘gewone wereld’ de kans om zich te ontwikkelen en vaak zelfs door te stromen naar een baan, ongeacht hun handicap of beperking. Want ‘motivatie is het belangrijkste en de rest daar verzinnen we wel wat op. Iedereen mag meedoen’ is haar motief.

Niet voor niets is Dorathé van Doorn de Nieuwegeiner van het jaar 2016.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X