Partners praten over nieuwe Nieuwegeiners

 in Nieuws

Op dinsdag 4 oktober hebben we een partnerbijeenkomst gehouden in Merwestein. Zo’n 30 mensen van partnerorganisaties waren aanwezig. Intermediair Karin Beenen vertelde over de activiteiten die op de planning staan.

Daarna kwam het onderwerp statushouders in Nieuwegein aan de orde. Karin gaf een kort inleiding met feiten en cijfers. In de afgelopen 5 jaar zijn er 373 statushouders in Nieuwegein komen wonen. Enkele zijn mogelijk verhuisd. Ook de komende jaren zal Nieuwegein statushouders een plek gaan geven. Deze nieuwe Nieuwegeiners kunnen hulp gebruiken bij het leren van de taal en bij de route naar werk.

Na de inleiding werd Arfan Habib voorgesteld aan de aanwezigen. Arfan woont sinds een aantal maanden in Nieuwegein en hij is een jaar en een paar maanden in Nederland. Zijn gezin is overgekomen. De kinderen sporten bij Nieuwegeinse sportverenigingen. Arfan en zijn vrouw doen hun uiterste best om zo snel mogelijk Nederlands te leren. De heer Habib stelde zichzelf voor aan de aanwezigen en vertelde over zijn komst naar Nederland. Hij vertelde waarom hij is gevlucht en dat hij snel Nederlands wil leren om mogelijk hier ook werk te vinden. Hij was longarts in Syrië.

Na het indrukwekkende verhaal van de heer Habib gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over de vraag: ‘Wat kunnen we als Samen voor Nieuwegein, samen met de partners, betekenen voor de nieuwe inwoners van Nieuwegein?’ Er werden veel suggesties gedaan waaronder een kennismakingsweek bij Nieuwegeinse bedrijven, koppelen van mensen die hun eigen onderneming willen starten aan mensen die Nederlandse diploma’s hebben en het geven van informatie over de mogelijkheden die hier zijn op het gebied van scholing, werk, vrijetijdsbesteding etc.

Na de groepsdiscussie werd de bijeenkomst afgesloten, zoals altijd, met een hapje en een drankje. Waarbij nog werd nagepraat over het thema van de bijeenkomst.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X